top of page

Коалицията между "Продължаваме промяната" и ДБ показва слабост

Интервю за TV Bulgaria on air


Акценти и цитати:

"Това, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са се събрали заедно, е проява на слабост, защото знаят, че поотделно нямат никакъв шанс. Ще научат по трудния начин, че и заедно няма да получат повече подкрепа, отколкото поотделно."


"Изключително важно е България да има редовно управление, защото от това зависи не само използването на европейските средства, но и адаптирането на нашето законодателство към европейското. С неработещо народно събрание това е изключително трудно. Случва ми се често да общувам с хора, които планират да инвестират в България, те нямат представа какво ще се случи след 3 месеца, накъде ще поеме държавата, ще се стабилизират ли финансите. Искрено се надявам, че всички, които ще бъдат представени в парламента след изборите на 2 април, ще влязат смирени и с по-малко его"


"Не е нормално толкова често да правим избори и създаваме условия популисти да събират подкрепа. В края на мандата на ГЕРБ през 2020 година толкова омраза се освободи в обществото. Хората тогава не си даваха сметка, че тя към даден момент е насочена към една партия и правителство, но след това започна да се връща към всички, които са го направили. В момента е ефектът на доминото и никой не печели от това"


"Толкова пъти изпуснахме възможността да се възползваме от европейското финансиране. Спомням си гръмките заглавия за Плана за възстановяване - поправяме го, внасяме нов, милиардите потичат към хората. Една стотинка не е стигнала до общините, те и бюджет нямат за тази година. Големите оперативни програми все още не са започнали да финансират големите ключови проекти. Никой не ни е задължил да си затваряме мините, ние доброволно сме подписали този договор, могли сме да договаряме до последно изключения."

bottom of page