top of page

Евродепутатът Андрей Новаков дискутира с ученици възможностите за реализация в ЕС


Емоционална, вълнуваща и непринудена среща проведе евродепутата Андрей Новаков с учениците от 11 клас на 18 СУ "Уилям Гладстон“, част от проекта "Създаване на виртуален дигитален хъб в район "Възраждане“.


За пътя си до Европейския парламент, за важността да откриеш най-добрите си качества, да преследваш мечтите си и да ги сбъдваш - беше част от разказа на един от най-младите политици в историята на Европейския парламент.


Андрей Новаков сподели с младите хора своята рецепта за успех и реализация, както и уроците, които е научил досега и един специален урок по родолюбие, предаден му от актьора Джоко Росич – за силата на птиците, които всяка година отлитат на юг и се връщат всяка пролет и за врабчетата, които остават.


Той отговори на въпросите, поставени от младите хора, за възможностите, които Европейския съюз предоставя със своите програми за тях, за избора къде да учат - в България или в чужбина, за предизвикателствата на дигиталния 21 век и новите възможности и професии.


Андрей Новаков беше категоричен, че не е важно непрекъснато да си щастлив, важно е, дори когато си имал труден и тежък ден, когато с много труд и усилие си постигнал поставената си цел – да си удовлетворен от делата си.


Кметът на район "Възраждане“ Савина Савова приветства госта и благодари на директора на 18 СУ Величка Стойчева за участието в проекта.


"Подкрепих проекта защото съм убедена, че развитието на дигиталните умения, дигиталното образование и свързаност, са от първостепенно значение за реализацията на младите хора в 21 век“, сподели Савина Савова и допълни, че Столична община и район "Възраждане“ работят активно както за създаване на съвременна образователна инфраструктура, така и за възможности учениците да получават допълнителни знания и умения, за да бъдат равнопоставени на връстниците си от другите страни, защото от всички тях зависи бъдещето на България, Европа и света.


Проектът "Създаване на виртуален дигитален хъб в район "Възраждане“ се реализира от Сдружение "Граждански инициативи, дигитализация и иновации“ в партньорство с район "Възраждане“, 18 СУ и 32 СУИЧЕ, с финансовата подкрепа на Програма "Европа“ 2022 на Столична община.

コメント


bottom of page